venkovská usedlost

Z původní klasicistní usedlosti dochována vjezdová brána s brankou, obrácená do návsi. Obytné stavení čp. 20 západně od brány bylo demolováno v r. 1977 v souvislosti s rozšiřováním komunikace (bez provedení jakékoliv dokumentace). Objekt vilky čp. 126 východně od brány vznikl na místě bývalé sýpkyv meziválečném období Ohradní zeď na západní straně areálu je pozůstatkem dvorní stěny demolovaného obytného stavení. Obytné stavení vzniklo přestavbou původního klasicistního stavení někdy na počátku 20. století, jak dokládá histocké mapování (na mapě Stabilního katastru v tomto místě zděné stavení ve shodné hmotě, jen mírně ustoupené od vstupní brány, uliční průčelí tedy bylo mladšího data a souviselo s přestavbou provedenou na počátku 20. století). Obytné stavení mělo dochované eklektické architektonické články kolem oken a trojúhelný štít na profilované kordonové římse.