městský dům

Dvoupatrový řadový zděný omítaný podsklepený dům o 4 okenních osách s barokním volutovým štítem a s příčně položenou střechou, krytou plechem. Stojí na hluboké parcele se zhruba čtvercovým dvorem, na jehož východní straně stávalo do 60. let 20. století dvorní křídlo (demolováno). Na uličním průčelí jsou okna v přízemí i v patrech jsou sdružena do párů, v prostých šambránách se společnými profilovanými podokenními římsami. V levé polovině přízemí raně renesanční polokruhem zaklenutý portál s plochým ostěním, zdobený výplněmi, které jsou v polovině pilířů přerušeny plastickými rozetami a ve vrcholu archivolty drobnou rolwerkovou kartuší s iniciálami jména majitele FD. Po stranách kartuše bylo vytesáno datum 1557 (dnes nezřetelné). Fasády hladké. Korunní římsa jednoduše profilovaná, na ní spočívá zděný polokruhem zakončený štít s volutovými křídly, v jeho ploše obdélné okno v prosté šambráně a ve vrcholu štítu drobné čtvercové okénko. Dvorní fasáda hladká s novodobými okny.