městský dům Augustonův

Dvoupatrový řadový dům na úzké parcele, s fasádou o 4 okenních osách a se štítem, který kryje příčnou, sedlovou taškovou střechu. Rehabilitované přízemí je členěno plastickým pásováním – ve třetí ose zleva portál zaklenutý stlačeným obloukem v obdélném ostění s ozdobně vykrajovanými rohy a zdůrazněným vrcholovým klenákem; ve zbývajících osách okna v obdélných ostěních s uchy a s výraznými klenáky. Okna pater v šambránách s uchy bez klenáků, v jejich nadpraží trojúhelně zalomené, obloučky vykrajované římsy. Pod nimi i v parapetech použity čabrakové motivy. Okna oddělují pilastry s mřížkou a mušlí v hlavici. Nad okny 2. patra již nejsou římsy, pilastry mezi okny mají toskánské hlavice. Průčelí vrcholí bohatě ztvárněným štítem v podstatě trojúhelného tvaru, v něm prolomena dvě kasulová a nad nimi uprostřed jedno čtyřlaločné okno. Štítový nástavec má obloukovitě vypnutý střed, na pilířích po jeho stranách jsou umístěny jehlance. Dvorní fasáda také čtyřosá, okna drobnější v kamenných ostěních s uchy, průjezd ústí do dvora stlačeně sklenutým vjezdem se zdůrazněným hlavním klenákem. Levé dvorní křídlo bylo ubouráno.