městský dům

Dvoupatrový nárožní zděný dům, jeho půdorys tvoří dvě kolmá přibližně stejně dlouhá křídla (po novodobé rekonstrukci spojeno s čp. 313). Střechy sedlové s volskými oky, krytina pálená (tašky). Obě průčelí (do Smetanovy ulice i do Kopeckého sadů) jsou sedmiosá, shodně řešená. Plochu přízemí a 1. patra člení pásování. V ose obou průčelí prosté obdélné vstupy, po jejich stranách novodobé výklady obchodů. Okna v patrech obdélná. Okna 1. patra ve stuhových šambránách s uchy, s rovnými nadokenními římsami podtaženými pásem zubořezu, s parapety členěnými obdélným rámcem. Pod parapetní římsou 2. patra probíhá pás meandru tvořený esovkami. Po stranách oken 2. patra stojí toskánské pilastry s kanelovanými dříky. Pilastry nesou hlavní římsu, která je navíc podpírána řadou konzolek obtočených festonem. Severní dvorní průčelí v patrech opatřeno nepodklenutými pavlačemi.