městský dům

Dvoupatrový zděný řadový dům o 7 okenních osách na obdélném půdorysu s pravým dvorním křídlem. Střecha sedlová s taškami. Přízemí člení omítková bosáž, v ose prostý obdélný vstup, po jeho stranách novodobé výklady. Přízemí odděluje profilovaná kordonová římsa. Obě patra spojují pilastry s kanelovanými dříky a jednoduchými hlavicemi, doplněnými vejcovcem a motivy palmet. Pilastry nesou profilovanou korunní římsu. Obdélná okna v 1. patře rámována šambránami s uchy, opatřena segmentovými nadokenními římsami na volutových konzolkách, mezi nimi jsou štukové mušle a listy. Okna 2. patra v profilovaných šambránách, s parapety doplněnými kapkami. Na dvorní fasádě hlavní budovy probíhají nepodklenuté pavlače s novodobým zábradlím (spojeny s pavlačemi sousedního čp. 161). V zadní straně dvora a dvorního křídla probíhá linie hlavní městské hradební zdi (viz dům čp. 159, Smetanova ulice).