městský dům

Třípatrový zděný řadový podsklepený dům o 11 okenních osách na půdorysu šířkově položeného obdélníka s krátkým levým dvorním křídlem. V zadní části parcely obdélný dvůr, ohraničený na severu vysokou zdí, která pokračuje v severní stěně východního křídla a je pozůstatkem městského opevnění. Střecha sedlová, krytá plechem. Fasáda eklektického charakteru. Přízemí pokrývá omítková bosáž, v jeho ose široký obdélný vchod s původními dvoukřídlými vraty, rámovaný toskánskými pilastry. Kordonová římsa vytváří nad vchodem trojúhelný štítek. Okna přízemí lemují profilované šambrány. Plochu 1. a 2. patra člení omítkové kvádrování, nad okny 1. patra v plochých šambránách, podložených po stranách ionizujícími pilastry, se střídají trojúhelné a segmentové frontony na volutových konzolkách. Okna 2. patra rámují šambrány s uchy, kapkami a zdůrazněným hlavním klenákem. Třetí patro odděluje kordonová římsa, pod kterou probíhá pás listových rozvilin. Plochy mezi okny 3. patra (v jednoduše profilovaných šambránách) vyplňují obdélné rámce s vykrojenými rohy. Hlavní římsa konzolová podtažená zubořezem. Zadní fasáda hladká.