městský dům

Zděný omítaný řadový dvoupatrový podsklepený dům na půdorysu šířkově položeného obdélníka s krátkým pravým křídlem. Střecha sedlová s drážkovými taškami. Fasáda do sadů devítioká, pozdně klasicistní. Přízemí budovy člení pásování, v ose široký obdélný vchod se zvýrazněným hlavním klenákem, s původními vraty. Po stranách vchodu upraveny nové výklady obchodů. Nad domovním vstupem vystupuje v patře balkon s litinovým zábradlím, nesený dvojicí zdobených volutových krakorců. V patře rámují okna střídavě profilované šambrány a šambrány, jejichž boční strany zdobí jemný listový dekor, vyrůstající z vázy. Okna po stranách vstupu na balkon rámují ionizující polosloupy se štukem zdobeným dříkem. Okna chrání trojúhelné a segmentové římsy, spočívající na volutových konzolkách. Po stranách oken 2. patra jsou pilastry s toskánskými hlavicemi, jejich dříky zdobí štukové motivy. Profilovaná korunní římsa spočívá na konzolkách podtažených pásem zubořezu. Dvorní fasáda je hladká nečleněná. Zadní (severní) obvodová zeď východního dvorního traktu obsahuje středověkou městskou hradební zeď (délka asi 8 metrů, ve spodní části zdi mírně ubíhající líc, omítky novodobé).