předměstský dům

Zděný dvoupodlažní dům na obdélném půdorysu s mansardovou střechou. Severní, uliční průčelí je trojosé, levé nároží mírně vystupuje, ve střední ose přízemí je obdélný vstup v kamenném ostění s původními dřevěnými skládanými dvoukřídlými dveřmi, vlevo takřka čtvercové okno v okoseném kamenném ostění, vpravo zazděná novodobá vrata asi v místě původního okna. Tři obdélná okna v patře jsou lemovaná šambránou. Přesah střechy je nesen vyčnívajícími dřevěnými trámy. Jižní trojosé průčelí je orientováno do zahrady, směrem k nábřeží řeky Mže. Přibližně v krajních osách jsou sdružená okna v kamenném ostění v přízemí, v plochých šambránách v patře. V přízemí okna v líci chybí, za provlékanou kovanou mříží, původně mezi vnějšími a vnitřními okny, otvory zazděny. Východní dvouosé průčelí směřuje do dvorku. V patře je nesymetricky umístěna dvojice obdélných oken se šambránou, druhotně zazděných, ve štítě mansardy v ose dvojice obdélných okének osvětlujících podkroví. Na západní straně objekt přiléhá k domu čp. 54. Střecha je kryta eternitovými šablonami.. Dochovaná okna dřevěná, dvojitá, dvoukřídlá, dále dělena příčkami.