městský dům

Nárožní rozlehlá zděná dvoupatrová čtyřkřídlá budova na obdélném půdorysu se sedlovou střechou, zvalbenou k nároží. Průčelí do Riegrovy ulice je symetrické, v přízemí pětiosé, ve střední ose se vstupním kamenným renesančním edikulovým portálem. Patra šestiosá. Fasáda je bohatě zdobená s nárožními bosovanými lisénami. Přízemí člení bosáž, od patra je odděleno výraznou profilovanou kordonovou římsou, 1. patro člení edikulové rámy kolem okenních otvorů se zdobenými podokenními římsami a výraznými trojúhelnými frontony s girlandou. Ve 2. patře je členění obdobné, jen méně výrazné, s přímými nadokenními římsami na konzolkách. Mohutná korunní římsa se zubořezem zakončuje celou fasádu. Výplně okenních otvorů jsou dřevěné s vodorovným pevným poutcem. Průčelí do Sedláčkovy ulice o 10 osách má stejné členění fasády; v páté ose zprava pravoúhlý kamenný portálek s odstupňovanou nadpražní římsou (r.1885). Dvorní průčelí byla obestavěna pavlačemi na kamenných profilovaných konzolách.