městský dům

Jednopatrový řadový podsklepený dům o čtyřech okenních osách se sedlovou podélnou střechou, krytou plechem, stojící na hluboké parcele s drobným dvorem, obestavěným na východní a severní straně mladším patrovým traktem s nekrytou pavlačí. Dům má hodnotnou barokní fasádu, její členění je asymetricky posunuto vlevo. V přízemí prolomeny dva portály, levý vstupní, pravý krámský, tvarově shodné, sklenuté stlačenými oblouky. Jejich ploché orámování je dole hladké, nahoře se rozšiřuje v tupě hrotitá ucha, vyplněná rokokovým ornamentem z probíraných pásek a mřížek. Dvojvrstvé klenáky nesou v propadlých čelech štíty s reliéfy ptáků, lemované zavíjeným akantem. Přízemí a patro odděluje profilovaný kordon. Obdélná okna v patře jsou po dvou sdružena, s omítnutým ostěním a lištovou šambránou s uchy, mají obdélné parapety, ukončené profilovanými římsami a profilované nadokenní římsy, tvořené dvojicí proti sobě obrácených volut. Korunní římsa vyložená, profilovaná. Nad ní v ose zděný sedlový vikýř se segmentovým štítkem a volutovými křídly, prolomený obdélným oknem v šambráně s uchy a ukončený mohutnou římsou.