kaple

Kaple stojí na půdorysu obdélníka blízkého čtverci, má stanovou střechu krytou taškami a ukončenou lucernou s cibulovým zastřešením (plech, zvonek). Průčelí k silnici má omítkovou bosovanou armaturu a v ose tesaný půlkruhový pískovcový portál s mírně profilovaným průběžným ostěním, ve cviklech akantové růžice. V hladkém vlysu nad portálem čteme tesané datum 1700. Výše leží barokně profilovaná kamenná římsa. Nad ní štít s obdélnou, pilastry členěnou plochou, v níž uprostřed je oválně zaklenutá nika s pískovcovou soškou Piety (asi 60 cm vysoké), nad nikou rytý nápis ON.Če. M. Štít je ukončen kamenným pískovcovým trojúhelným tympanonem, obtaženým římsou, v jehož vrcholu stojí na podstavci kovaný křížek a po stranách kamenné koule na podstavcích. Po bocích štítu běží mírně stlačené voluty. Boční stěny kapličky jsou hladké a v každé je slepé polokruhem ukončené okénko. Zadní stěna je prolomena pod římsou obdélníkovým otvorem – v dřevěném rámu, s novodobými bedněnými dvířky, odtud vstup do krovu. Pod střechou běží profilovaná korunní římsa. Sokl kamenný (pískovec). Dveře novodobé.