městský dům

Dvoupatrový řadový zděný podsklepený dům na půdorysu krátkého L s podélnou mansardovou střechou, krytou plechem. Stojí na úzké hluboké parcele s dvorem, po levé straně dvora probíhá východní křídlo a na konci dvůr uzavírá jižní křídlo. Dvůr je v současnosti v celé ploše zakrytý prosklenou obloukovou konstrukcí. Uliční průčelí o šesti okenních osách se středním mělkým dvouosým rizalitem. Přízemí je vodorovně pásováno, v rizalitu umístěn půlkruhem zaklenutý zděný portál s trojbokými diamanty ve cviklech. Po stranách vstupu okna a v krajcích osách vchody, vše polokruhem zaklenuto s mohutnými klenáky ve vrcholech archivolt. Nad přízemím probíhá profilovaná kordonová římsa. Patra rytmizována lisénovými rámy a obdélnými okny v plochých šambránách; okna prvního patra mají šambrány nad překladem vyklenuté do půlkruhu a výrazné přímé suprafenestry podložené konzolkami, okna v rizalitu jsou sdružena se společnou trojúhelnou suprafenestrou, okna druhého patra mají s obdélné parapetní výplně a podokenní římsy. Nároží rizalitu jsou vodorovně pásovaná. Korunní římsa profilovaná, nad ní pás atiky se slepými arkádami a dělícími polopilířky, ozdobenými koulemi a věnci. Nad rizalitem vystupuje zděný polokruhem ukončený štít s konkávně probranými boky, s kasulovým oknem uprostřed a velkou štukovou mušlí s maskaronem a festony nad ním. Omítky štukové. Dvorní fasády hladké bez členění, v přízemí široký portál se stlačeným záklenkem.