městský dům

Dvoupatrový řadový dům o šesti okenních osách se sedlovou střechou, krytou plechem, na rozlehlé parcele s dvorem. Přízemí nad soklem hladké. Uprostřed portál. Jeho půlkruhový záklenek spočívá na pilířích, v jejichž propadlých výplních jsou vsazeny táhlé jehlancové bosy s propadlými stěnami. Ve vrcholu oblouku silně přečnívá klenák, ozdobený okřídlenou hlavou andílka. Na jeho spodní ploše plastický letopočet 1681. Ve cviklech pravoúhlého rámu oblouku je vpravo posazena plastická růžice a vlevo stylizovaná lilie. Portál obstupuje edikula, jejíž bosované pilastry s iónskými hlavicemi nesou nástavce, na kterých spočívá římsa, barokně profilovaná a nad pilastry i nad klenákem vysazená. Štít je rozeklán do dvou šikmých římsových úseků, nesoucích hranolové podstavce, nad nimiž už chybějí šišky. Vrata soudobá, pěkně kovaná. Přízemí vpravo od portálu s dvojicí obdélných oken v plochých šambránách, vlevo pár dvojice oken sdružených ve společné šambráně, zcela vlevo novodobý obdélný vstup. Přízemí od patra odděluje profilovaný kordon. Obdélníková okna mají v 1. patře ploché ostění s uchy, v supraportách výplně s boltcovými útvary po stranách a nadokenní římsy ve tvaru odsazených frontonů. Střední dvojice oken je sdružena. Okna 2. patra spočívají na profilovaném kordonu a mají prostá plochá ostění. Hlavní římsa vystupuje. Dvorní fasáda domu novodobě z části přeřešena, dvorní křídla byla odbourána.