městský dům

Jednopatrový nárožní zděný podsklepený dům na půdorysu písmene L s úzkým obdélným dvorem, obestavěným ze zbývajících stran dvoupatrovými křídly. Průčelí do Sedláčkovy ulice o třech párech sdružených oken a do Prešovské ulice o 9 okenních osách, z nichž dvě vlevo sdruženy. Střecha mansardová, krytá taškami bobrovkami, do ulice valbové vikýřky. Omítky hladké, nároží člení kvádrované lisény, v ploše přízemí i patra sdružené ploché lisény, některé kvádrované. V ose východního průčelí do ulice Sedláčkovy stlačeným obloukem zaklenutý pískovcový portál s oblými pruty, ve vrcholu s mohutným klenákem s reliéfem Panny Marie; cvikly pravoúhlého rámu archivolty vyplněny rokokovou ornamentikou; pod sedlově zvlněnou římsou štukové reliéfy andílků, kteří nesou Boží oko. Vlevo od portálu odkryto gotické obdélné okno v pískovcovém ostění, dělené na kříž, s profilací na hraně. Dále vlevo segmentem zaklenutý vstup, zcela vpravo stlačeným obloukem zaklenutý portál s vrcholovým klenákem. V přízemí do Prešovské ulice 6 obdélných oken v lištových šambránách s uchy, zcela vlevo vstup se segmentovým záklenkem a vrcholovým klenákem. Portál do Prešovské ulice ve 4. ose zleva, pískovcový, se stlačeným záklenkem s vrcholovým klenákem, s vrstvenými zrcadly na čele ostění a vpadlými poli v klenáku i na soklech. Patro odděluje plochá kordonová římsa. Okna v patře obdélná, v omítaném ostění s uchy a obvodovou lištou, s přímými podokenními římsami s vpadlými obdélnými parapety a různě tvarovanými suprafenestrami (přímé, segmentové, záclonovité). Korunní římsa profilovaná. Dvorní fasády hladké. V patře severní fasády 3 nízká půlkruhově ukončená okna. Na jižní straně dvora přistavěno otevřené schodiště na terasu v 1. patře.