městský dům

Jednopatrový nárožní zděný podsklepený dům o 8 okenních osách do Sedláčkovy a 4 do Bezručovy ulice, s mansardovou střechou krytou taškami esovkami, do ulice nové valbové vikýře (původně volská oka). Na severovýchodní straně domu nevelký obdélný dvůr. V ose hlavní fasády do Sedláčkovy ulice mělký dvouosý rizalit, rámovaný omítkovou bosáží, završený trojúhelným tympanonem s římsovým pásem. V ose rizalitu prostý segmentem klenutý vchod do mázhausu. Nároží domu jsou v omítce bosovány. Podlaží odděluje výrazný plochý kordon. Okna obdélná v plochých šambránách s profilovanými podokenními římsami, v patře podloženými konzolkami a obdélným polem v parapetu. Mezi okny v obou podlažích vpadlá obdélná pole. Korunní římsa výrazná, profilovaná. Dvorní fasády hladké, při severním a západním dvorním průčelí probíhá v patře otevřená pavlač, zábradlí ze železných tyčí.