sousoší sv. Jana Nepomuckého

Na vysokém betonovém stupni trojboký podstavec s konkávně prohnutými stranami a okosenými rohy, k nimž jsou přisazeny volutovitě stáčené přípory. Sokl kryje bohatě profilovaná trojboká deska s prohnutými stranami a okoseným nárožím, na ní uprostřed hranolový sloup, obklopený obláčky a hlavičkami andílků. Ke sloupu přisazené na třech stranách volutovitě stáčené sokly, na nichž sedí andílci. Střední sloup nese sochu sv. Jana Nepomuckého a stojícího andílka. Sv. Jan Nepomucký stojí v kontrapostu na pravé noze, levá pokrčena spočívá na zeměkouli, ruce sepnuty (zaklesnutím) před hrudí, hlava nachýlena a vytočena vpravo dolů, kde u pravé nohy stojí putti a vztyčuje kříž s tělem Krista. Nahý putti stojí v kontrapostu na pravé nožičce na obláčku. Sv. Jan oděn v komži, rochetu, pláštík a na hlavě má biret. Kolem sochy obrubník se sloupky a řetězy. Na soklu umístěny v reliéfních obdélných rámech s čtvrtkruhově vykrojenými rohy nápisy. Čelní strana: 1725 ERRICHTET V. FRANZ PETER GRAF. V. BARBOU S. GEMAHLIN SYLVIA MARG.GEB FREIIN V. KVSRERSTEIN HERRIN V. WRZESOWITZ Na stěně soklu vpravo (vzadu): K TOBIE sWaty Iene zastVpCe naš srDeCnIe se VtIkaMe PROSIŽ ZA NAS. Na stěně soklu vlevo (vzadu): .EX VOTO ATQVE CORDE TOTO TE sanCte PATRONE HONORE MVs Pod oběma nápisy na zadní straně soklu vyrytý akantový dekor.