městský dům

Zděny dvoupatrový řadový dům o 3 okenních osách, krytý sedlovou střechou s taškami. Přízemí člení pásování v omítce. Zcela vpravo obdélný vstup v hladkém ostění se zdůrazněným hlavním klenákem, opatřený dřevěnými dvoukřídlými klasicistními dveřmi, zdobenými kanelováním a festonem. Uprostřed výkladec, zcela vlevo vstup do obchodu. Okna obou pater obdélná v líci, čtyřtabulková, v profilovaných šambránách. Okna 1. patra chrání rovné nadokenní římsy, nad středním oknem římsa trojúhelná; římsy spočívají na volutových konzolkách a jsou podtaženy pásem zubořezu. Parapety zvýrazňuje motiv diamantové bosy. Okna 2. patra se zvýrazněným klenákem, vykrajované rámce v parapetech doplňují závitnice a kapky. Hlavní římsa domu je podtažena zubořezem. Na hlavní budovu navazuje levé dvorní křídlo. V patrech dvorní fasády průčelní budovy i dvorního křídla probíhají novodobě upravené pavlače. Zadní strana dvora je ukončena linií městské hradební zdi.