městský dům

Zděný řadový dvoupatrový dům o 3 okenních osách, krytý sedlovou střechou s taškami. Dům leží na úzké hluboké parcele. Přízemí členěno omítkovou bosáží, vlevo polokruhem zaklenutý vstup s vrcholovým klenákem s datací 1823 a původními klasicistními dveřmi. Dále vpravo výkladec obchodu a prostý obdélný vstup. Obě patra mají raně eklektickou úpravu – fasáda je v omítce kvádrována, okna jsou obdélná ve stuhových šambránách s uchy. Okna 1. patra chrání rovné nadokenní římsy podtažené zubořezem. Plochu pod římsami a v parapetech vyplňuje renesancizující dekor. Profilovaná hlavní římsa spočívá na drobných konzolkách. Při dvorní straně budovy probíhají uzavřené prosklené pavlače s dřevěným parapetem. Na průčelní budovu se napojuje pravé dvorní trojosé křídlo, jeho fasáda bez členění.