městský dům

Dvoupatrový zděný nárožní podsklepený dům téměř čtvercového půdorysu s malým vnitřním dvorkem. Střechy sedlové s volskými oky, kryté taškami. Průčelí domu obrácené do Františkánské ulice je šestiosé, fasáda obrácená do sadů je sedmiosá. Přízemí stavby člení bosáž, patro kvádrování, mezi okny 2. patra obdélné rámce s vykrojenými rohy. Okna obdélná - v přízemí v profilovaných šambránách, okna v 1. patře mají šambrány s uchy a drobnými volutkami u parapetu a trojúhelné frontony na volutových konzolkách, ve 2. patře šambrány s vrcholovými klenáky. Fasády horizontálně člení kordonové římsy, pod kordonem 2. patra podtažen pás meandru. Pod profilovanou hlavní římsou probíhá pás zubořezu. Ve třetí ose zleva z Františkánské ul. obdélný vstup s nadsvětlíkem v ploché šambráně, s československým znakem v nadpraží. Původní dvorek domu byl novodobě opatřen prosklenou střechou, na jeho severní a západní straně probíhají v obou patrech pavlače nesené kamennými profilovanými krakorci, původně dřevěné zábradlí pavlačí bylo nahrazeno zábradlím novodobým.