městský dům

Nárožní zděný dvoupatrový dům pravidelného trojkřídlého půdorysu, s těsným vnitřním dvorkem při severní hranici parcely. Západní průčelí do Smetanovy ulice je trojosé, delší jižní průčelí do Bezručovy ulice o 9 okenních osách. Uliční exteriér je řešen ve střízlivých pozdně klasicistních formách. Přízemí člení pásování v omítce, obdélná okna v plochých šambránách s podokenními římsami; v ose jižního průčelí klasicistní vstupní portál v obdélném mělce profilovaném ostění s dobovými dvoukřídlými výplňovými dveřmi. Jednotlivá patra oddělují jednoduché parapetní římsy. Okna v obou patrech obdélná, dřevěná, v líci, šestitabulková, v 1. patře navíc opatřená jednoduchými nadokenními římsami na dvou konzolkách. Korunní římsa jednoduchá. Střecha valbová, krytá taškami. Po obvodu dvora obíhají v rozsahu všech tří křídel klasicizující uzavřené pavlače na železných nosnících, které nahradily starší volutové krakorce, dosud dochované u východního křídla.