fara

Fara stojí v jádru obce ve vyvýšené poloze při silnici, naproti kapli sv. Jana Nepomuckého. Terén od budovy klesá severním směrem. Fara částečně podsklepená, obdélného půdorysu (delší stěna ve směru V-Z) o 4 x 2 osách, do ulice obrácena kratším průčelím. Střecha valbová krytá bobrovkami, několik vikýřů tvaru volského oka, na severní straně řada střešních oken. Na V a Z straně zděná fabionová římsa, na J fasádě přesah střechy podbitý prkny. Zdivo z lomového kamene, okolo otvorů cihly. Fasády člení lisénové rámy. V jižním průčelí obdélný vstup s nadsvětlíkem, osazen kamenným tesaným ostěním s vnější lištou, původní dveře dřevěné s kazetami, dnes novodobé. Na jižním průčelí ještě tři na výšku obdélná okna v šambránách (rámy dřevěné dvojité dělené), na Z straně dvě a na S straně pět shodně řešených oken, na V průčelí jedno shodné okno a vpravo od něj obdélný vstup.