kaple sv. Prokopa

Návesní kaple se nachází na návsi. Obdélná stavba s valbovou střechou krytou prejzy. Kaple je orientovaná k západu. Vstupní průčelí zakončené lichoběžníkovým štítem s konvexně-konkávně prohnutými stranami. Z hřebene střechy vyrůstá oplechovaná zvonice se zvonovitou střechou ukončenou makovicí a křížem. Zděná stavba postavená na obdélném půdorysu s rovným závěrem, orientovaná k západu. Při posledních úpravách kaple byly plochy stěn omítnuty hrubou taženou omítkou. Vstupní východní průčelí je prolomeno prostým obdélným vstupem s hladkým úzkým rámem, v síle zdiva osazeny jednokřídlými novodobými dveřmi. V ploše stěny nad vstupem je umístěna mohutná půlkruhově vaklenutá profilovaná římsa. Rovněž celá stěna je ve vrcholu půlkruhově vyklenutá a ukončená profilovanou korunní římsou. Římsa kryta prejzy. Zpoza římsy vyrůstá mírně převýšený lichoběžníkový štít se stupňovitě konvexně-konkávně zvlněnou oplechovanou hranou. Štít rámuje hladký štukový obvodový rám. V ploše štítu je prolomeno kruhové okno s hladkou štukovou šambránou. Plocha štítu je rovněž omítnuta hrubou taženou omítkou. Zpoza štítu vyrůstá z hřebene střechy nízká hranolová oplechovaná zvonice prolomená valenými prostupy uzavřenými mřížemi v podobě paprsčité svatozáře, na níž je položen prutový kříž. Oplechovaná zvonovitá střecha zakončená kulovitou makovicí a křížem. Mírně odsazená zaoblená nároží. Boční stěny, omítnuty hrubou taženou omítkou, ukončuje profilovaná podstřešní římsa obíhající i stěnu závěru. V ose stěny je prolomeno malé kasulové okno bez šambrány, kolmé špalety i parapet. Kolnmá stěna závěru bez otvorů. Valbová střecha krytá prejzy. Kaple stojí na mírně rozšířeném hrubě omítnutém soklu. Obdélný interier je uzavřen plochým stropem, v celé ploše stropu je umístěno velmi mělké obdélné zrcadlo s rohy v podobě oslího hřbetu. Strop je ke stěně připojen fabionem, na spodním okraji dále zdobeným oblounovou římsou. Stěny kaple hladce omítnuté, k oltářní stěne je přizděna tumbová menza. Boční stěny prosvětlují široké a hluboké segmentové okenní výklenky s rozestupujícími se špaletami a kolmým parapetem. V síle zdiva je proražen kasulový okenní otvor uzavřený obdélným prosklenným okenním rámem. Vstupní stěna je otevřena segmentovým vstupním výklenkem s mělkými rozestupujícími se špaletami. Novodobá keramická dlažba.