nájemní dům

Rohový, pětipodlažní dům se zvýrazněným nárožím a sedlovou střechou. Levé křídlo (do ulice Staňkovy)o pěti okenních osách, pravé křídlo (do ulice Skřivanovy) o deseti okenních osách. Zkosené nároží o jedné okenní ose je od 2. patra osazeno trojúhelníkovým arkýřem lícovaným s fasádami křídel, v každé z jeho stran je po jedné ose úzkých dvoudílných oken. Ostatní okna jsou obdélná, třídílná, s parapetními římsami. V přízemí v osách vstupy a výkladce obchodní vybavenosti. Přízemí je členěno pásovou bosáží, 1. a 2. patro jemnou pásovou rustikou. V nadpraží oken 1. patra voženy hřibovité klenáky, ostění lehce zkosena; nadpraží oken 2. patra jsou oble zkosená. V oknech 3. a 4. patra parapetní římsy zdobené, ve 4. patře konvexně klenuté, v parapetech a nadpražích ploché dekory s medailony, mezi okny vysoké secesní závěskové dekory. 1. a 2. patro jsou odděleny oběžnými římsami. Okraj střechy tvoří silně vysazená konzolová římsa. Nárožní arkýř je zdoben střídměji. Spočívá na dvou vysokých trojúhelných konzolách obloukově sklenutých nad nárožním oknem 1. patra a končících dlouhými hroty s mušlemi a se závěsky. Ve vrcholu jejich sklenutí visí zvoneček, v nadpraží zmíněného okna je reliéf květin se stuhami. Arkýř je nad okny 4. patra zakončen páskem a vysokou zdobenou římsou zakončenou oplechováním. Od obou křídel fasády je arkýř odělen polastry probíhajících na celou výšku fasády, ve 4. patře zdobených a probíhajících až nad střechu ve formě dvojice jemně zdobených komínů. Rovněž kosé nároží arkýře je v 1. až 3. patře doplněno pilířkem ve formě štíhlého opěráku s ukosenou hlavicí, posazeného na římsu 1. patra. Dlouhé pravé křídlo je rozděleno mělkými rizality v 2.-3. a v 9.-10. okenní ose, s nárožní rustikou po celé výšce. Korintské konzoly korunní římsy jsou nad touto rustikou vždy zdvojené. V přízemí je v 6. okenní ose prostý obdélný vstup, převýšený nad sokl přízemí a krytý plochou římsou na konzolách, která tvoří parapet světlíkovému oknu, jednotnému s okny 1. patra.