dům

Dům č.p. 71 se nachází ve střední části řadové zástavby Mírové ulice na obdélné parcele. Objekt má okapovou orientaci, je třípodlažní, zděný a zastřešený sedlovou střechou krytou taškami. Hlavní uliční fasáda je orientována k východu a členěná v přízemí pásovou bosáží. Ve střední části vybíhá z osy mělký rizalit, který je ve vrcholu zakončen trojúhelným štítem. Rizalit je opatřen masivními pilastry s ionskými hlavicemi a hranolovými patkami. Okenní otvory 2. a 3. podlaží mají podokenní vpadlé rámce s bohatým štukovým florálním dekorem, v 2. podlaží jsou suprafenestry s půlkruhovým ukončením rovněž s plastickou výzdobou v podobě květin ve vázách, které jsou opatřeny další florální ornamentikou. Osově umístěný průjezd v přízemí má nízké segmentové ukončení s bosáží. Po obou stranách vjezdu jsou zhruba čtvercové výkladce s dřevěnými nedělenými výplněmi. Nad průjezdem je balkon s kovovým zábradlím. Nad vstupem na balkon je štukový hrozen vína. Fasáda je hladká, smetanové barvy.