nájemní dům

Třípodlažní dům s mansardovou střechou s krytinou skládanou z šablon, se symetrickou historizující fasádou o pěti okenních osách. Průčelí dominuje centrální silně vysazený hranolový arkýř zakončený věží. Vysoký parter objeku je novodobě upraven, v osách jsou vysoké obdélné otvory vstupů a výloh, bez výzdoby. Okna 1. a 2. patra, včetně arkýře, jsou obdélná, čtyřdílná, vysoká, s parapety tvořenými balustrádami ukončenými z obou stran sokly. 1. patro je členěno rustikou, nároží jsou bosována. Okna 2. patra jsou lemována pilastry posazenými na sokly balustrád, v dolní části dekorovanými (každý meziokenní pilíř tak nese dvojici pilastrů), jejichž volutové hlavice nesou kladí sestávající z profilované římsy, hladkého vlysu a pásku vejcovce se zubořezem, následovaného již jen odsazenou korunní žímsou. Arkýř s plochým dnem, podloženým jen dvěma lištami konzol, opakuje v obou svých podlažích popsaný motiv 2. patra, pilastry jsou však odsazeny na nároží arkýře. Motiv je použit i na bočních stranách arkýře, kde jsou však dvoudílná okna o poloviční šířce. Pilastry v 1. patře nesou vysokou skládanou římsu pod balustrádou 2. patra a nejsou v patě dekorované. Pilastry ve 2. patře nesou pouze spodní římsu popisovaného kladí, nad ní přecházejí ve volutové konzoly obíhající korunní římsy. Pod římsu je mezi konzoly vložen rolverkový štít se závěsky a s erbem obsahujícím propletené majuskuly C a R. Nad korunní římsou arkýř pokračuje ve formě hranolové věže s obloukovým čtyřdílným oknem v uličním průčelí resp. s dvojicemi štíhlých obdélných oken v bočních stranách. Nároží věže je osazeno členěnými čtyřhrannými kuželkami nesoucími ve všech průčelích obloukový tympanon. Věž je završena cibulí (stejná sklázaná krytina) s oválnými vikýři, přecházející ve čtyřhrannou stříšku s cibulovitým nástavcem zakončeným špicí se šiškou, větrnou růžicí a korouhví. Stran věže jsou do střechy vsazeny dva zdobené vikýře, doprovázené na korunní římse dvojicemi mušlí s hlavami (andílků?), v koncích korunní římsy stojí ozdobné věžičky. Lom sklonu mansardové střechy je zdůrazněn vysokou zdobenou římsou nesoucí ozdobný sněhový plůtek. Průčelí do ulice Cihlářské je pětiosé s centrálně umístěným obdélným vchodem rámovaným profilovanou šambránou, rovněž okna jsou rámovány profilovanou šambránou. Jednotlivá patra jsou oddělena vyloženpi profilovanou římsou. Okna v prvním patře jsou rámována profilovanou šambránou s ušima a obdélnou parapetní výplní s mělkou vpadlinou. Na okno dosedá profilovaná nadokenní římsa s nízkým segmentem. Okna v druhém patře rámována profilovanou šambránou s ušima. Průčelí je zakončeno koruní římsou se zubořezem.