nájemní dům

Řadový třípatrový nájemní dům s monumentálním devítiosým průčelím. První a poslední okenní osa v mělkých rizalitech s iónskými pilastry přes dvě horní patra. Zvýšené přízemí pásově bosováno, prolomeno obdélnými dvoudílnými okny ve špaletách a osovým hlavním vstupem s půlkruhovým záklenkem. Pod oknem první osy proražen dodatečný vstup do prodejny v suterénu. V ose prvního patra, odděleném kordonovou římsou a s pásovou bosáží v omítce, vsazen balkon na konzolách ohrazený balustrádou. Nad ním segmentový fronton podpíraný karyatidami. Pod okny vybrané obdélné parapetní výplně. Kordonová římsa druhého patra s ornamentální výzdobou - meandrem a vejcovcem. Na ní spočívá balustráda parapetních výplní oken druhého patra, která jsou vsazena v edikulách s trojúhelníkovými frontony. Pod okny třetího patra probíhá pás s geometrickou výzdobou, okna rámována pilastry na listových konzolkách nesoucími širokou profilovanou nadokenní římsu. Mohutná korunní římsa na hranolových odstupněných konzolách nese sedlovou střechu.