škola

Dům se nachází na jižní straně Škroupova náměstí v historickém jádru města. Objekt má půdorys ve tvaru kosodélníku, na jižní straně je k němu přistavěna velká čtyřstranná terasa. Zděný dům je patrový, se sedlovou střechou krytou pálenými drážkovými taškami. Ve střeše je ve straně do Škroupova náměstí osazeno 12 párů střešních oken. Hlavní - severní - průčelí má třináct os. Vstup do síně je v páté ose od západu obdélným otvorem, v němž jsou dvoukřídlé plně prosklenné dveře s obdélným světlíkem. Okenní otvory jsou obdélné na výšku, okna v nich osazená jsou dřevěná, tříkřídlá, s poutcem v horní třetině, dovnitř otevíravá, zdvojená. Fasádu horizontálně člení soklová, mezipatrová a korunní římsa a v plochách přízemí i patra rustika. Okna jsou rámována vpadlými šambránami, které plynule přecházejí do obdélných vpadlých polí v parapetech. Jižní průčelí je rovněž třináctiosé, s totožnými okny, členěno je pouze mezipatrovou a korunní římsou. Půdorys přízemí lze označit za podélný dvojtrakt, většina prostor přízemí je sklenutá plackami, patro je plochostropé, z přízemí přístupné jednoramenným kamenným schodištěm s mezipodestou. V podkroví je provedena vestavba, konstrukci krovu tak nelze popsat. V suterénu přístupném jednoramenným kamenným schodištěm jsou dvě valeně klenuté prostory, jedna z nich je přístupná otvorem s lomeným obloukem.