kaple sv. Michala

Na křižovatce v historickém centru obce stojí samostatná kaplička s hranolovou zvonicí v závěru. Kaplička na obdélném půdorysu má antikizující průčelí s charakteristickými znaky klasicistní architektury. Nárožní pilastry s římsovou hlavicí nesou průběžné kladí, zdobené ornamentálním štukovým vlysem z rozet v kasetách. Trojúhelníkový ořímsovaný štít završuje průčelí a v celé ploše jeho tympanonu se uplatňuje bohatý štukový dekor s motivy ovoce, rokajů a akantů. Ve vrcholu štítu se tyčí dvouramenný kovaný kříž. Do kapličky se vchází půlkruhově zaklenutým vchodem s dvěma schůdky. Dveře jsou dvoukřídlé, v horní části prosklené, s půlkruhovým nadsvětlíkem. Boční fasády jsou členěny obdobně, plocha stěn je v horní části prolomena dvěma vpadlými pravoúhlými rámy. Profilovaná korunní římsa nese sedlovou střechu. Vnitřní prostor kaple je zastropen zrcadlovou klenbou. Podlaha z půdovek. Oltářní stěna je členěna půlkruhovou nikou se sloupovou edikulou a archivoltou. Čtyřboká zvonice v závěru kapličky má hladkou fasádu prolomenu na jižní straně pravoúhlým vchodem a jedním pravoúhlým oknem. Zvonicové patro je otevřeno po jednom půlkruhově zaklenutém okně. Podstřešní profilovaná římsa nese jehlanovou čtyřbokou střechu, v jejímž vrcholu se tyčí makovice s dvouramenným křížem. Materiál: cihla, omítka vápenná, krytina bobrovka