dům

Usedlost čp. 21 stojí v západní části obce, na severní straně komunikace do Vetlé. Je tvořena domem čp. 21 na západní a severní straně pozemku, který má před jižním průčelím oplocenou předzahrádku. V jihovýchodním koutě dvora je malá přízemní zděná hladce omítnutá stavbička pod pultovou střechou s přístřeškem na východní straně dvora. Mezi předzahrádkou a stavbičkou pilířová brána s brankou s plechovými vraty a dveřmi. Dům čp. 21 je patrová zděná hladce omítnutá budova postavená na půdorysu “L” pod sedlovou střechou krytou raženými pálenými taškami. Jižní štítové hlavní průčelí hlavního křídla je dnes jednoosé (po té co byla nevhodně v obou podlažích dvě původní okna nahrazena jedním dvojitým trojdílným dovnitř otvíravým oknem osazeným ve špaletě), členěno je lisénovými rámy a má asymetricky osazený štít. Trojúhelný štít oddělený korunní římsou krytou raženými pálenými taškami je rozdělen jednoduchými římsami do tří pater. V horním je trojúhelníkový otvor, dvě spodní jsou svisle rozdělena třemi lisénami vždy na čtyři pole, z nichž dvě střední ve středním patře jsou zakončena segmentem lisénového rámu a je v nich po obdélném okně. Východní dvorní průčelí hlavního křídla má zápraží a je dnes od postední opravy členěno lisénovými rámy, v přízemí má dvojité dovnitř otvíravé dvoukřídlé dloutabulkové ve špaletě osazené okno. V koutě při bočním křídle byla v patře pavlač, na níž vedly dvoje dveře a která byla nahrazena terasou zřízenou na střeše nově postaveného zádveří - se vstupem z jihu a oknem na východě. Jižní dvorní průčelí bočního křídla má v patře dvoje dveře a okno, dveře vedou na výše uvedenou terasu. Ta je zde přístupná z východu po betonovém schodišti přistavěném k průčelí. Pod schodištěm má průčelí v přízemí jedny dveře. Terasa a schodiště má zábradlí svařené z ocelových prvků, výplně otvorů u terasy a zádveří jsou novodobé, dveře typové osazené do ocelových zárubní. Ostatní průčelí bez otvorů.