kašna II. dříve se sochou Neptuna

Zámecká zahrada vznikla terénní úpravou jižního a jihozápadního svahu pod zámkem zhruba v letech 1765 -1770, kdy došlo k velké přestavbě nejen zámku, ale také jeho areálu. Základem zámecké zahrady je ústřední osa tvořená hlavní cestou směřovanou na střed zahradního průčelí. Zahrada probíhá v různých úrovních terénu, vyrovnávací terasy pak zpevňují zídky se širokými schodišti. Zahrada měla především funkci okrasnou a odpočinkovou. Pravděpodobně s jejím vybudováním souvisí i vznik pískovcového sousoší boha Neptuna s delfínem, jež bylo původně umístěno na hranolovém soklu uprostřed zahloubené kašny ve tvaru kvadrilobu, nacházející se v západní části zámecké zahrady; socha sloužila jako fontána. Z důvodu pokročilé degradace kamene však byla na konci 90. let přemístěna do interiéru zámku (kaple) a následně do provizorního přístřešku na nádvoří zámku. Sousoší tvoří velká ryba (delfín) vztyčená se na stočeném ocase a bůh Neptun, který stojí (resp. poloklečí) a rukama jí rozevírá ozubenou tlamu, v níž byl instalován přívod vody. Bůh Neptun v podživotní velikosti je zpodobněn jako starší muž s dlouhými vlnitými vousy a vlasy. Oblečen je pouze v plášti, jenž mu částečně zakrývá záda a bedra.