kaple sv. Rocha

Kaple na obdélném půdorysu s pravoúhlým závěrem. Průčelí členěno na osu prolomeným vstupem s pravoúhlými dvoukřídlými dveřmi zasazenými do špalety s půlkruhovým záklenkem. Vchod přístupný po třech stupních je lemován vpadlou archivoltou, jejíž plocha je pokryta folkloristickým (podlužáckým) ornamentem. Fasáda v nároží akcentována pilastry s akantovou hlavicí, které nesou hladké kladí a podstřešní profilovanou římsu. Průčelí vybíhá v trojúhelníkový štít lemovaný hladkou římsou. V centrální části výklenek segmentově zaklenutý zdůrazněný hladkou šambránou. Ve výklenku novodobá malba Piety. Boční stěny kaple prolomeny jedním termálním oknem zdobeným hladkou šambránou s lištou posazenou na vyložené parapetní římse. Pravoúhlý závěr kaple zdoben lezénovým rámem akcentovaným pilastry s římsovou hlavicí v nároží. Trojúhelníkový štít hladký. Ve střední části závěru osazen kovový kříž. Střecha sedlová, krytá pálenou střešní krytinou, bobrovou taškou. Ve vrcholu kovový jednoramenný kříž. Interiér kaple je zaklenut plackou na koutových polopilířích s toskánskou hlavicí.