kostel Všech svatých

Farní kostel Všech svatých je podélná jednolodní orientovaná stavba na obdélném půdorysu s trojbokým závěrem na východní straně a hranolovou věží na západě. Trojboký presbytář je členěn plastickými pilastry s patkou a římsovou hlavicí, která nese profilovaný architráv a hladké kladí přetínané hladkými lezénami a ukončené podstřešní profilovanou římsou. V trojbokém závěru dvě otevřená okna a jedno slepé. Okna jsou strukturována hladkou šambránou s ušima a kapkami a akcentována plastickou profilovanou lištou. Boční fasády se shodnou architektonickou profilací. K jižní straně lodi přistavěna obdélná budova sakristie s oratoří v patře, zdobená pouze lezénovým rámováním. Pravoúhlá okna zdůrazněna hladkou šambránou s lištou. Sakristie kryta pultovou střechou. V západním průčelí hranolová věž s hlavním vstupem do kostela. Vstupní portál s dvoukřídlými dřevěnými dveřmi je půlkruhově završený, lemovaný štukovou šambránou s ušima, kapkami a klenákem ve vrcholu. Nadpraží završeno trojúhelníkovým frontonem. Nad portálem výklenek shodné architektonické profilace s profilací okenních šambrán. Hranolová věž je strukturována pilastry s římsovými hlavicemi v přízemí a s korintskými hlavicemi ve zvonicovém patře, které je odděleno vyloženou profilovanou římsou. Ve zvonicovém patře tři pravoúhlá okna s půlkruhovým závěrem a dekorativní šambránou. Okna uzavřena dřevěnou okenicí. V hladké fasádě hodinového patra rámované lezénovým rámem kruhové hodiny. Podstřešní římsa nese věžní báň s makovicí a jednoramenným křížem. Věž kryta plechem. Sedlová střecha kostelní lodě je ukončena v místě napojení na věž úseky štítu volutově zakončené. Shodným volutově ukončeným štítem je provedeno napojení na sníženou sedlovou střechu kněžiště, která je nad trojbokým závěrem zvalbena. Ve vrcholu kněžiště sanktusníková věžička, krytá plechem a ukončená dvouramenným křížem. Střešní krytina pálená bobrová taška. Interiér lodě zaklenut valenou klenbou s výsečemi, opatřenými štukovým rámováním. Uprostřed klenby zalamovaná štuková zrcadla. Klenba nasedá na vtažené pilíře s pilastry na třech stranách s korintskými hlavicemi a úseky kladí. Hudební kruchta na dvou pilířích s plnou poprsní, dělenou pilířky s čabrakovým motivem a vpadlými zrcadly. Kruchta podklenuta valenou klenbou s výsečemi.