socha sv. Jana Nepomuckého

Na nových betonových základech stojí na volném prostranství v obci obdélný hranolový sokl s podnoží, hranolovou základnou, dříkem a profilovanou římsovou hlavicí, na jejíž čelní straně je držadlo lucerny. Na čelní straně dříku je osazen bílá kamenná deska s vyrytým majuskulním textem:MOLI ZA NAS/SV. JVE NEPOM./VĚNOVALI ZBOŽNÍ MANŽELÉ/KAREL A MARIA SLUNSKÝ/1915. Socha v mírně podživotní velikosti je umístěna na nízkém plintu. Světec stojí vzpřímeně s mírně natočenou horní částí trupu vlevo a shlíží na kříž s korpusem Krista, který drží levou rukou na hrudi. Pravou ruku má volně položenu na pravé straně hrudi. Světec je oděn v obvyklé kanovnické roucho, splývající ve vertikálních záhybech, rocheta je zdobena krajkovým lemem, z pod roucha vykukuje špička levého střevíce. Hlava s propracovaným symetrickým účesem nenese biret, je obkroužena obroučkou s pěti hvězdami. Na kamenném podstavci sochy se na obdélné desce se segmentem dochoval šestiřádkový sekaný český nápis v písmu novověké kapitály z roku 1915. Materiál: pískovec – socha, kámen - podstavec