škola

Objekt někdejší školy nalezneme ve svahu pod areálem kostela. Dům se obrací ke komunikaci jižním okapovým průčelím. Zděná částečně roubená stavba s polopatrem stojí na obdélném půdorysu rozšířeném v severním směru o přístavbu druhého traktu. Sedlovou střechu s nízkým sklonem vaznicového krovu kryjí eternitové šablony. Díky svažitému terénu se chlévy umístěné v suterénu dostávají na jižním průčelí do pozice přízemí. Chlévy jsou obsluhovány dvojicí vstupů lemovaných jednoduchým pískovcovým ostěním. Zdivo chlévu z pískovcových kvádrů je hladce omítnuto. Vstup do síně je kvůli rozdílu výšek přístupný vyzděným schodištěm ústícím na krátkou pavláčku. Na roubenou síň navazuje v západním směru roubený a ve východním směru zděný díl. Zděný díl s hladkou omítkou prosvětluje jedno dvoukřídlé okno. Dvojice okenních otvorů v roubené části je provizorně zabedněna. Nízké polopatro chrání svislé deštění. Západní štítové průčelí směřuje ke schodišti vedoucímu k areálu kostela. Omítané přízemí prolamuje dvojice trojkřídlých oken s pískovcovými parapety. Svisle bedněný štít nese opět dvojici oken, tentokrát členěných do písmene T. Severní průčelí vystupuje nad terén pouze bedněným polopatrem. Ke zděnému dílu přiléhá navíc zděný přístavek s pultovou střechou krytou plechovými šablonami. Západní průčelí je v roubeném přízemí dvouosé, přičemž okenní otvory jsou provizorně zabedněny. Štít se svislým deštěním prolamuje opět dvojice oken s členěním do písmene T.