radnice

Jednopatrová volně stojící budova s krátkým dvorním křídlem stojí na západní straně náměstí. Je kryta valbovou střechou, průčelí do náměstí je sedmiosé, s průjezdem uprostřed. Jižní boční průčelí původně čtyřosé (ve dvou osách zazděno), na severní straně má objekt sedm okenních os. Fasády vrcholící bohatě profilovanou korunní římsou dělí kordonová a parapetní římsa, celek pokrývá horizontální pásování. Okna jsou pravoúhlá, v přízemí s úzkými vpadlými rámy, v patře s rovnými nadokenními římsami. Portál do průjezdu se segmentovým záklenkem a pravoúhlým orámováním, v patách jsou umístěny velké kamenné nákolníky. Průjezd zaklenut mělkou segmentovou klenbou, severní strana se arkádou otevírá do prostoru trojramenného schodiště. V přízemí plochostropé místnosti, s půlkruhovými pasy podpírajícími příčky v patře, v reprezentační síni v severní části pasy svedeny na dvojici kamenných sloupů. V patře plochostropé místnosti s vysokým fabionem s profilovanou římsou. V interiéru se dochovaly původní truhlářské prvky, zábradlí schodiště, zbytky dlažby, otopné komory. Pod severní částí stavby valeně zaklenutý sklep, přístup vede ze dvora schodištěm. Vstup na něj je opatřen širokým půlkruhovým renesančním portálem s kamenným ostěním.