fara

Volně stojící jednopatrová budova obdélného půdorysu, jednopatrová, krytá sedlovou střechou. Fasády jsou hladké, vodorovně dělené kordonovou římsou. Korunní římsa profilovaná. Hlavní průčelí čtyřosé, uprostřed umístěn vstup. Kolem oken v patře jsou nově (2019) provedeny lištové šambrány s ušima. Obdélný výklenek vstupu flankují svislé lizény, spojené nahoře vyloženou římsou. Mezi okny v patře se nachází obdélné niky se sochami sv. Floriána, sv. Vendelína a Immaculaty. Boční fasády dvouosé. V interiéru v přízemí tradiční dispoziční řešení s příčnou chodbou uprostřed, v patře místnosti rozloženy kolem schodišťové síně. - Na severozápadní straně farního dvora stojí trojice hospodářských budov, na jihozápadě a severovýchodě jej ohraničuje ohradní zeď, při ulici zbytek zděného plotu. Hospodářské budovy (stodola, stáje a býv. kaplanka) jsou přízemní se sedlovými střechami, fasády jsou hladké s obdélnými otvory oken a dveří. Plot při uliční straně s vysokou podezdívkou a hranolovými pilíři ukončenými římsou s jehlancovou stříškou. Na severní straně přiléhá k budově fary brána, vymezená dvojicí stejně formovaných pilířů.