obřadní dům

Obřadní síň je centrální stavba čtvercového půdorysu se zkosenými nárožími, prolomenými nikou ve tvaru sedlového portálu. Nároží jsou zvýrazněna lesenami, ukončenými zubořezem. Vstupní průčelí je tvořeno půlkruhovým portálem s profilovaným ostěním, uzavřeným dvoukřídlými pravoúhlými vraty. V tympanonu nad vraty byl proveden plastický motiv srdce a v ploše nad portálem vepsán hebrejský nápis, v překladu: Přijde mír, odpočinou navždy v hrobech. Boční stěny jsou členěny dvěma vpadlými rámy s odstupňovanou profilací, zadní stěna je hladká. Průběžná profilovaná korunní římsa nese na zkosených nárožích atiku v podobě čtyř hranolů. Stavba je zastřešena kupolí s otevřenou válcovou lucernou, prolomenou čtyřmi segmentově zaklenutými otvory a zastřešenou helmou s makovicí a židovskou hvězdou ve vrcholu.