socha sv. Barbory

Na kamenném stupni stojí mohutný odstupňovaný hranolový sokl, který ukončuje ustupující římsa. Ta plynule přechází v čtyřboký dřík s nápisy. Na čelní straně dříku je vytesán nápis s chronogramem: „Anno / (:2:) QVo SVB REGE / MIne CaraffaIano / Carneta faCtVsfVIt / CLIensVIrgInIs San / Ct? BarBara aCPa / tronaInobItVSVo / EXstrVXIt / InIgo / franCISCVS Lamott / de frIntrop“. Levá strana dříku nese nápis: „ZV LOB / VNDEHRDER / HEILIGENPATRONIN / IVNGERAVENMARTI / RIN BARBAR? / [---]INIGOFRANCISCVS / LAMOTTA FRINTROP / ALSVNTER GENE / RAL GARAPFA WORGE / STELTER GARNETSEIN / GELIBTABGE / LEGET“. V nápisovém poli na pravé straně čteme nápis s chronogramem: „Ne In perICV / Lo et sIne / AgonIs / DereLInqVatIpsVM / EtIn beLLo aMorte / sVbItanea et Inpro / VIsaCVstoDIat / neqVenIsIVIatICo / pIesVMpto / absCeDere / SInat“. Nápis na zadní straně dříku zní: „Z NakLaDV / Vrozeneho Genera [---] / Iniga franCe LaMottI / Z frIntroppV na ten Cas / pLV kV sLaWneho / Garaffskeho / RegIMentV Corneta / [---]neho tato StatVe / SWate barborI / PatronkI geho / WIstaWena / gest“. Podstavec zakončuje mohutná bohatě profilovaná římsa, na které se nachází konkávně tvarovaný nástavec zakončený jednoduše profilovanou římsou. Ten vrcholí sochou sv. Barbory. Světice je zobrazena v kontrapostu s volnou levou nohou a hlavou nachýlenou k pravému rameni a pravé ruce, v níž drží kalich s hostií. Svatou Barboru zahaluje bohatě zřasený šat, nad hlavou má zavěšenou korunku a u levé nohy postavenou věž.