socha sv. Floriána

Rustikálně pojatá socha sv. Floriána stojí na vysokém hranolovém podstavci na čtvercové základně. V rytých rámech jsou na přední straně podstavce ryté kapitálky s letopočtem: S : E 1793 O : P. Na zadní straně je v zrcadle umístěn nápis: OBNOVEN / 1890. Sokl je zakončen vyloženou profilovanou římsou nesoucí čtvercovou podnož sochy světce. Sv. Florián je znázorněn v mírném kontrapostu s předsunutou pravou nohou, oděný do šatu římského vojáka s bohatě řasenou draperií pláště splývající k zemi přes předsunutou pravou ruku. V ní drží světec vědro s vodou, kterou nalévá na hořící dům u jeho pravé nohy. Pokrčená vzpažená levice drží žerď praporce. Hlava světce je skloněna a mírně pootočena k pravému rameni, pohledem sleduje hořící dům.