boží muka

Samostatně stojící pilířová boží muka se skládají z novodobého podstavce čtvercového půdorysu, původního pískovcového pilíře čtvercového půdorysu a vrcholové kaplice s vetknutým kovovým křížem. Kaplice tvoří v současnosti přibližně třetinu celkové výšky památky a je vytvořena z unikátního materiálu, krupníku, tj. mastkové břidlice, který pochází z okolí Sobotína. Kaplice má z profilu obdélný tvar. Horní hrana je zaoblená a dolní část je v bocích opatřena esovitou profilací nad konvexní hranou. Tímto se tvoří stylizovaná volutová křídla, v jejichž partii se nachází už ne úplný dedikační nápis provedený majuskulním písmem. Výše je vyhloubena nika s půlkruhovým záklenkem. Dnes niku chrání prostá železná mříž. Zadní strana je jednoduchá bez členění. Do vrcholu kaplice je připevněn kovový kříž.