dům

Patrové roubené stavení na půdoryse do tvaru L, v zadní části zdění a omítané, se sedlovou střechou, krytou eternitem. Hlavní podélné průčelí, přivrácené k silnici, je orientované k V. V levé části je roubené, se třemi poli podstávky, v nichž jsou umístěna obdélná okna. Sloupky podstávky jsou ozdobně prořezávané. Okna jsou umístěna v ozdobně vyřezávaných šambránách, jsou dvoukřídlá, jednoduchá, dělená do kříže. Třetí osu v již zděné, hladce omítané části, tvoří vstupní portál s kamenným pískovcovým ostěním. Portál je umístěn nad jedním schodišťovým stupněm, ostění hranolové, s římsovými hlavicemi, uprostřed nadpraží je klenák s letopočtem VL 1815. Další dvě osy tvoří dvě obdélná zamřížovaná okna, vedoucí do bývalých chlévů. Patro je v celé této části hrázděné, dělené vlevo 4 okenními osami a zcela vpravo jedním oknem. Okna jsou posazena na ozdobných parapetech, vsazena v ozdobných šambránách, dvoukřídlá, jednoduchá, dělená na 6 tabulek. Hlavní štítové průčelí, obrácené k jihu, je v přízemí členěno podstávkou do tří okenních os, v patře pak taktéž do tří okenních os. Okna jsou v každém patře typově s podélným průčelím. Ve štítě, bedněném do vzorů, jsou vsazena taktéž dvě obdélná šestitabulková okna v ozdobně vyřezávaných šambránách. Druhá štítová stěna je v přízemí hladce omítaná bez otvorů, v patře roubená se dvěma okny, ve svisle bedněném štítě pak taktéž se dvěma okny, shodnými s hl. štítem. Dvorní fasáda je v pravé části v přízemí dělena do dvou os podstávkou se dvěma okny a v patře taktéž dvěma okny. Ve zbytku celé levé části je mohutná novější užitková zděná přízemní hladce omítaná přístavba se středovým vstupem.