dům

Městský dům z konce 18. století, stojí na vyvýšeném pozemku nad kamennou zdí, lemující Pražskou ulici. Dům má mírně obdélný půdorys s pravoúhlým výstupkem na V stranu do dvora. Má mansardovou střechu s vikýřky, krytou eternitovými šablonami. Štítové průčelí je otočeno na Z do ulice, toto i boční JZ průčelí jsou v 1. patře proraženy okny ve 4 osách, taktéž v přízemí, jen u průčelí je levá střední osa nahrazena vstupním portálem. Boční SZ průčelí je členěno jen do 3 os, okno je vsazeno jen v 1. ose 1. patra. Zadní stěna domu je členitější, čtyřosá, s dvěma okny v 1. patře, pod nimiž k domu přiléhají přízemní dřevěné kůlny, schodištovým oknem (novější) a zadním vchodem a vpravo se 2 menšími okénky v 1. patře a v přízemí. Přízemí a 1. patro jsou od sebe oddělena jemně profilovanou římsou. Okna zadního a bočního SZ průčelí jsou osazena do nehlubokých obdélných hladkých ostění, zvýrazněných v SZ fasádě bílou barvou, v zadní fasádě naopak pískovou barvou, jelikož tato fasáda je natřena na bílo. SZ boční fasáda, je tak jako čelní a JV boční řešena v omítce do širokých lizénových rámců bílé barvy, pole mezi nimi jsou vyplněna stříkanou omítkou tmavé pískové barvy. U průčelí a JV boční fasády jsou pak v přízemí na nárožích a mezi jednotlivými osami členěny navíc ještě širokými pásy světlejší pískové omítky, členěné bosáží. Okna na těchto fasádách jsou vsazena do jednoduchých bíle natřených obdélných kamenných ostění s kamennou parapetní římsou. Nad okny je ostění zdobeno plastickým středovým klenákem s rostlinným ornamentem, z nějž na obě strany vybíhají ozdobné stuhy. Pod okny na čelní stěně jsou v omítce provedené ozdobné klasicistní festony. Na meziokenních lizénách jsou umístěny různé klasicistní ornamenty, pod nimi, v úrovni stropu přízemí, pak ve vystouplých čtvercích ornamentální květy růží. Okna přízemí jsou lemována shodným ostěním jako v 1. patře, na boční fasádě zcela bez ozdob, na průčelí pak s ozdobnými festony. Všechna tato okna jsou dvoukřídlá, s dřevěnými okenicemi, dělená svisle na 3 shodné tabulky. Výjimku tvoří levé přízemní okno průčelí, které je zakončeno půlkruhově, je vsazeno do ostění barvy kamene, se zasazeným středovým klenákem, okno taktéž dvoukřídlé, dělené do 6 tabulek, zakončené obloukově. Vstupní portál v levé střední ose průčelí, lemován kamenným klasicistním ostěním s ornamentálními hlavicemi, se vsazeným středovým klenákem s nápisem 1798 / N 123, nad ním je feston s domovním znamením vinného hroznu v kartuši. Dveře původní, dvoukřídlé, členěné do dvou obdélných polí, horní pole jsou vyplněna sklem, krytým shodnými ornamentálními nepůvodními mřížemi, spodní pole jsou vpadlá, se středovým ornamentem hvězdice v oválu. Mezeru mezi křídly vyplňuje ozdobná plastická lišta. Kování původní, zkorodované. Uprostřed nadpraží dveří je umístěn plastický dřevěný ornamentální list, zbytek portálu vyplňuje nízké půlkruhové okno, dělené paprskovitě třemi příčlemi do 4 shodných tabulek. Uvnitř v přízemí je křížová klenba. Objekt je součástí městské památkové zóny.