fara

Volně stojící zděný jednopatrový dům je otočen svou delší okapní stranou do prostoru ulice. Na širší straně je dům pětiosý, boční fasáda domu je čtyřosá. Hlavní vstup do domu je symetricky umístěn na širší straně domu z prostoru ulice. Opticky je zdůrazněn pravoúhlým, kamenným portálem. Hlavní dveře jsou původní, dvoukřídlé. Každé křídlo dveří je rozděleno v 1/3 výšky na dvě kazety. Místo horních kazet je zasazena skleněná výplň s trojúhelníkovými frontony. U hlavních dveří se dochovaly vnitřní panty a dveřní štítky, zámky a klika. Světlík zde chybí. Okna domu jsou osazena v líci, dvoudílná, dvoukřídlá, šestitabulková. Ostění a parapety jsou kamenné a přetažené štukem. Fasáda je hladká, opticky členěna do velkých lizénových rámů tvořených nárožními štukovými lizénami a dvěma štukovými lizénami zdůrazňující středovou osu. Horizontálně lizénové rámy doplňují patrová a korunní římsa Střecha domu původní, mansardová, do které byly zabudovány původně dvě řady vikýřů. V prvním patře střechy byly tři vikýře obdélné, v druhém patře byl jeden vikýř trojúhelníkovitý, symetricky umístěn na střed. Po přestavbě byly obnoveny pouze tři vikýře obdélné. Fasáda domu 2006: hladká, okrová, dělící prvky a okna jsou bílá, vstupní dveře hnědé. Střecha pokryta eternitem. Uvnitř domu se dochovala klenutá hlavní síň se dvěma přikládacími prostory pro kamna, která byla původně umístěna v hlavní obytné místnosti. Prostorem síně se dá projít až do zadní části domu, kde je umístěn zadní vstup do domu, který ústí do prostoru zahrady a byl využíván jako privátní vstup do prostoru původního hřbitova a ke kostelu sv. Bartoloměje. Na zadním průčelí domu se dochovalo několik původních oken. Napravo od hlavního vstupu do domu byla objevena pamětní schránka s datací 1804, která dokládá rok dokončení stavby.