městský dům

Jednopatrový řadový zděný omítaný dům nad obdélným půdorysem, v severovýchodním koutu Dolního náměstí. Střecha sedlová pokrytá drážkovými taškami. Podélné průčelí do náměstí o šesti osách (3-1-2), původně členěno lisénami s čabrakami, později opatřené tvrdou omítkou - po rekonstrukci fasád obnova lisénového řádu a rámování oken a vjezdu. Ve třetí ose zprava obdélný otvor průjezdu se segmentovým záklenkem. Vrata novodobá dvoukřídlá. Ve zbylých osách v přízemí i patře obdélná dvoukřídlá okna za lícem zdiva. Dvorní podélné průčelí s nepravidelně rozmístěnými okenními osami. V přízemí mimo střední osu pravoúhlý otvor průjezdu a nad nadpražím se segmentovou vpadlinou, původně otvor ukončen segmentem oblouku. Dveře novodobé dvoukřídlé dřevěné z větší části prosklené. Vpravo u čp. 44 čtvercové novodobé okno, vlevo něj obdélné novodobé okno. V patře čtyři okenní osy. Ve druhé ose od čp. 44 malé obdélné okénko mírně za lícem zdiva. V ostatních osách novodobá obdélná podélná trojdílná okna mírně za lícem zdiva. V pultu střechy byl původně nad osou průjezdu prkenný sedlový vikýř.