hřbitovní kaple

Jednolodní neorientovaná stavba obdélného půdorysu s trojbokým závěrem a se zvonicí nad vstupním průčelím. Fasáda hladká členěna plasticky vystupujícími pilastry se soklem a římsovou hlavicí. Pilastry dynamicky akcentují nároží vstupního průčelí. V bočních stranách kaple prolomena dvě pravoúhlá nezdobená okna. Profilovaná římsa nese sedlovou střechu, která nad trojbokým závěrem předchází ve tři valby. Vstupní průčelí je prolomeno na osu umístěným pravoúhlým vstupem akcentovaným profilovaným kamenným ostěním. Nad vstupním portálem úsek rovné římsy, nad níž je deska s nápisem: Z WDĚČNOSTI, DOBRODINCI 1850. Po stranách vstupu v horní části dvě niky ukončené konchou, v nichž jsou osazeny sochy sv. Rocha a sv. Šebestiána. Průčelí završeno trojúhelníkovým frontonem, který předstupuje trojúhelníkovému štítu s vloženou plochou kvadratickou zvonicí. Zvonice má střední pole otevřené a v něm zavěšený malý zvon. Ve vrcholu zvonice na soklu osazen kříž s korpusem Krista.