fara

Jednopatrová budova obdélného půdorysu o sedmi osách s mělkým středovým rizalitem, ve kterém je umístěn ve střední ose pravoúhlý vstup. Fasáda členěna lezénovým rámy se sdruženými lezénami a vodorovným členěním hladkou kordonovou římsou oddělující přízemí od prvního patra. V přízemí centrálně umístěný vstup, je akcentován hladkou šambránou s lištou a hladkým klenákem ve středu nadpraží, který je propojen s nadpražní římsou. Na bočních stranách jsou dvě konzoly nesoucí nadpražní římsu. Stejný architektonický motiv se opakuje u oken v 1. patře rizalitu. Okna v přízemí na bočních stranách jsou lemována hladkou šambránou s lištou a okna prvního patra jsou akcentována úseky rovných říms na hladkých lezénách. Podstřešní profilovaná římsa nese valbovou střechu krytou pálenou střešní krytinou. Zahradní fasáda hladká, členěna hladkou kordónovou římsou. Severozápadní boční strana fary se dvěma okny shodné architektonické profilace v patře. Jedno je zazděno. V přízemí se nacházejí místnosti s křížovými klenbami, v patře jsou místnosti plochostropé.