kaple sv. Martina

Kaple sv. Martina je situovaná v západní polovině obdélné návsi. Orientovaná kaple sestává z obdélné lodi a obdélného lehce odsazeného presbytáře ukončeného segmentem a pravoúhlé sakristie přisazené k severní straně presbytáře. Valbové střechy kryjí pálené tašky bobrovky, zvoničku tvořenou lucernou s bání, zvedající se nad presbytářem, pokrývá plech. Průčelí završuje tabulový štít s trojúhelníkovým nástavcem a s mírně konkávně pojmutými křídly. Střed štítu prolamuje nika pro sochu. V ose průčelí je situovaný pravoúhlý vstupní portál lemovaný profilovaným ostěním a vysoké segmentově sklenuté okno. Po stranách plochu člení dvojice pilastrů s římsovou hlavicí prorůstající korunní římsou. Dříky jsou v horní části zdobené čabrakovým motivem. Pilastry dosedají na vysoký profilovaný sokl obíhající po obvodu celé stavby. Boční fasády člení lizénové rámce a vysoká segmentově sklenutá okna.