kříž

Drobná památka se nachází za panelovým sídlištěm, v prostoru obklopeném zahrádkářskou kolonií. Kamenný kříž nechal na místě dřevěného vystavět v roce 1809 Václav Dědek. Na základním kvadratickém kameni stojí širší hranolový podstavec, na němž spočívá čtyřboký dřík zakončený bohatě profilovanou římsou s konkávně tvarovaným ukončením. Spodní část dříku je po stranách rozšířena o dvojici volut. Uprostřed čelní stany dříku se nachází oválné vavřínem lemované zrcadlo, v horní části ozdobené stuhou a ve spodní části čabrakou. V zrcadle najdeme v sedmi řádcích velmi špatně čitelný nápis. Na bočních stranách fundamentu jsou centrálně umístěny plastické ornamenty štítů se svěšenými čtyřmi čabrakami. Uprostřed čelní strany bohatě profilované římsy je oválná kartuš. Hranolový fundament vrcholí kamenným krucifixem. Ramena latinského kříže zakončují trojlisty. U paty kříže je ve vysokém reliéfu zobrazena postava stojící Panny Marie.