sousoší sv. Jana Nepomuckého

Pozdně barokní socha sv. Jana Nepomuckého stojí na mohutném podstavci, zdobeném přisedlými bočními volutami a plastickými kasulovými rámy, umístěném ve čtvercové kamenné ohrádce prola-mované balustrádou, s nárožími konkávně projmutými. Na podstavci jsou vyryty nápisy v rámech – přední strana: SANCTVS / IOANNES NEPO / MVCENSIS / HONORISTV / TORIN ANGV / STII FORTIS / AD IVTOR. Na zadní straně: SWATÝ / IANE Z NEPO / MVKV ROZENÝ / CHRAN A ZASTA / WEG AT OBEC / NASSE NEPŽIG / DE K SKAZENI / opraven / 1887 / 1902. Podstavec je ukončen vyloženou profilovanou římsou, na kterou navazuje nízký sokl s rytými rámy, nesoucí oblačný útvar pod světcovýma nohama. Socha v nadživotní velikosti je oděna do typického kanovnického roucha, v pravé pokrčené ruce svírá kříž s korpusem zdvižený k pravému rameni. V levici, mírně odsazené od těla, drží zlacenou mučednickou ratolest. Pootočenou hlavu sklání k pravému rameni, nad hlavou svatozář s pěti hvězdami.