socha sv. Jana Nepomuckého

Z nízké čtvercové základny vyrůstá na středu menší čtvercová podnož, na ní je umístěn hranolový, dole kasulovitě vydutý sokl, nesoucí na přední straně kapitální nápis, z ostatních tří stran reliéfy. Podstavec je ukončen mohutným ořímsováním. Na podstavci umístěna (v životní velikosti) socha sv. Jana Nepomuckého, v běžném kanovnickém odění, s biretem na hlavě, v pravé ruce s knihou, v levé s křížem, podloženým mučednickou ratolestí, který světci podává vznášející se putto. Na (heraldicky) levé straně soklu reliéf zpovědi královny Žofie u světce, na pravé straně reliéf svržení světce z Karlova mostu, vzadu reliéf monstrance v oblačném věnci, ve vrcholu s paprsčitým Božím okem. Na podstavci sochy kapitální nápis: RENOVATUM MDCCCLVII